2010-12-15

Öppet brev till Solna kommun om snöröjningen

Öppet brev till kommunen om snöröjningen i staden, och de förutsättningar det ger stadens cyklister och gående.


2010-12-07

Centerpartiet inventerar Solnas cykelvägar

Jag som skrivit den här texten heter Magnus Persson och sitter sedan valet som ersättare i kommunfullmäktige, och sedan några dagar är det klubbat och klart att det är jag som kommer att ta plats i stadsbyggnadsnämnden som ledamot för Centerpartiet. Eftersom jag var en av de flera som tyckte att vi i vårt parti tyckte att vi skulle driva cykelfrågor i valet, så betyder det att Solnacyklister har all chans att få bra saker gjorda.

Vi centerpartister vet att det finns mängder med saker att göra för att förbättra för cyklister i Solna - det är knappt så vi vet var vi ska börja. I somras drog vi därför igång en inventering av cykeltrafiken i Solna för att hitta alla problem som finns. Vi lär få saker att göra i åtskilliga år! Hittills har vi bara sammanställt de förslag vi hittat själva och sett dagligen. Efter att förslagen ramlade in i början på sommaren kommer det inte längre lika många, kanske naturligt då de flesta (även jag) redan ställt in cykeln för säsongen och man drar sig för att trampa i decimetertjock snö med isig motvind.

Tanken är därför att dra igång riktigt ordentligt till våren med arbetet, samtidigt som cykelvädret blir bättre igen, och då köra träffar där vi kan cykla runt och göra praktiska inventeringar, men vi ser ändå gärna ännu fler förslag redan nu. Jag vill särskilt be er som vintercyklar att skicka in problem: var stjälper plogbilarna upp snöhögar på cykelbanorna, var blir det blankis för att vattenpölarna som inte runnit av beläggningen frusit? Var finns farligt hala branta backar?

Nedan kan ni se resultatet av inventeringen hittills, kartan uppdateras efterhand av mig. Skicka in dina förslag till magnus.persson@centerpartiet.se eller lägg en kommentar på vår hemsid. Har du väldigt många (dussintals eller så) förslag går det också att kontakta mig för att få tillgång att lägga upp dem direkt på kartan.

Magnus Persson, Centerpartiet i Solna