2010-10-05

Hösten och vinterns projekt

Den som verkligen vet vad cykling är när det är som bäst (bra cykel, ändamålsenlig klädsel och utrustning) vet att den inte begränsas av årstiderna. Det finns dock saker som ligger utanför cyklisters makt, vintertid inte minst snöröjningen. En av det här nätverkets initiativtagare ägnade förra vintern åt att inventera cykelvägar och dokumentera snöröjningen i kommunen ur en cyklists perspektiv och ska framöver ansikte mot ansikte delge ansvariga inom kommunen materialet och tipsa om lösningar för att göra det lättare för cyklisterna också under vintersäsongen.

Som synts i tidigare inlägg arbetar vi för att projektet Stockholm city bike ska omfatta även Solna, målet är att det ska finnas en lånestation vid varje pendel- och tunnelbanestation i kommunen. Vi har kontakt med berörda politiker, tjänstemän - och företaget Clear Channel själva - för att försöka förmå kommunen att skyndsamt bereda plats för detta ypperliga system. Skälet att vi förordar just Clear channels lösning är för att en betydande del av poängen med systemet är att man kan hämta och lämna cyklar på båda sidor om stadsgränsen, men också för att vi som användare ska slippa betala (en för all del låg avgift) för två system.

I övrigt är det lite utav det vanliga: fler och bättre cykelställ, fler och förbättrade cykelvägar (skyltning!) och ökade satsningar på trafiksäkerhet för oskyddade trafikanter.


Tveka inte att e-posta om du vill ta del i arbetet, eller har förslag på andra saker att arbeta för!

JT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar